Hét platform voor interne & externe logistiek, supply chain en automatisering
Nieuwbouwproject van 2,2 miljoen euro brengt geautomatiseerde opslag en KMO-units naar Maaseik
Box2lock langs de buitenkant

Nieuwbouwproject van 2,2 miljoen euro brengt geautomatiseerde opslag en KMO-units naar Maaseik

Langs de Weertersteenweg in Maaseik is een gloednieuw opslag- en bedrijfsruimteconcept: Box2Lock geopend. Dit project combineert een 70-tal grote self-storage boxen met vier moderne KMO-units en biedt ruimte aan particulieren en ondernemers die behoefte hebben aan flexibele opslag- en werkruimtes, dit voor zowel kort- als langdurige periodes. Limburgs bouwbedrijf Mathieu Gijbels stond in voor de realisatie van 2.205 m² aan ruimte. Het ontwerp is van MaMu architecten. De werken zijn gestart in september 2024, nadat het archeologisch onderzoek achter de rug was, en werden na 7 maanden volledig afgerond.

De vraag naar slimme, flexibele opslagoplossingen blijft stijgen, zowel bij particulieren als bedrijven. Daarom introduceren de investeerders achter ‘Box2Lock’ een innovatief self-storage concept in Maaseik. Dit project, ontworpen door MaMu architecten en gebouwd door Mathieu Gijbels, omvat 4 KMO-units variërende van 30m² tot 60m². Alle units werden al verhuurd nog voor de bouw werd opgeleverd. De 72 self-storage units zijn beschikbaar in verschillende volumes, gaande van XS tot XL. Box2Lock biedt ruimte aan ondernemers die op zoek zijn naar opslagruimte voor hun goederen, atelier of webwinkel, alsook ruimte aan particulieren voor stockage, dat kan gaan van hun mobilehome en oldtimers tot tuinmeubilair, fietsen en ski’s. Sinds de oplevering zijn er al heel wat self-storage units verhuurd.

“Wat Box2Lock uniek maakt, is het volledig geautomatiseerde toegangssysteem. Gebruikers van de buitenunits kunnen 24/7 hun opslagruimte beheren, de self storage units binnen het gebouw zijn toegankelijk van 7 uur tot 21 uur. Dit speelt in op de behoefte van zelfstandigen, KMO’s en particulieren die extra opslagruimte nodig hebben, zonder de lasten van een traditioneel huurcontract.” Vertelt Theo Huisman, bestuurder bij Box2Lock. “We willen ondernemers en particulieren een moderne en toegankelijke opslagoplossing bieden, zonder gedoe. Met dit concept maken we opslagruimte slimmer, veiliger en efficiënter.”

DA846A44 60B7 4FA3 8F03 D9CB24EB1E1B kopie
Box2lock langs de binnenkant

Box2Lock kiest bewust voor Maaseik als locatie, omdat de stad een belangrijk knooppunt vormt tussen België en Nederland. De strategische ligging langs de N78, de A2 nabij Echt en de E314, maakt het project extra aantrekkelijk voor bedrijven en particulieren in de grensregio. “De locatie ligt achter carwash ‘Blinkie’, die we ook uitbaten, het was dus voor de hand liggend om hier ons nieuwe concept uit de grond te stampen”, sluit Huisman af.

Mathieu Gijbels begeleidt project van concept tot realisatie

Voor de realisatie van Box2Lock wordt samengewerkt met bouwbedrijf Mathieu Gijbels, dat het project begeleidt via hun Projectontwikkelingsbegeleiding (POB)-dienst. “De klant kwam bij ons aankloppen voor hulp bij een stuk grond dat ze wilden ontwikkelen. Samen met hen zijn we doordacht opzoek gegaan naar de juiste keuze voor de ontwikkeling van een nieuw concept, waarbij we gekozen hebben voor een duurzame investering met een optimaal rendement. We hebben de klant begeleid in het ontwikkelingsproces, gaande van concrete ondersteuning bij de uitvoering van het project als ondersteuning bij de aanvraag van de financiering.” Vertelt Griet Keersmaekers, Development Manager Industrieel Vastgoed bij Mathieu Gijbels. “Met deze unieke dienst kunnen we de klant van A tot Z door hun vastgoedvraagstukken loodsen én de plannen daarna zelf uitvoeren.”

Het ontwerp, in samenwerking met MaMu architecten, legt de nadruk op energie-efficiëntie en het gebruik van hoogwaardige materialen, passend bij de moderne behoeften van de gebruikers. De bouw is afgerond en al toegankelijk, de grote opening zal 17 en 18 mei plaatsvinden.

Archeologische ontdekking

Tijdens de zomer van vorig jaar werd tijdens het archeologisch onderzoek een opmerkelijke ontdekking gedaan: de resten van een nederzetting uit het laatneolithicum, daterend van ongeveer 5000 jaar geleden. De opgravingen, uitgevoerd in samenwerking met archeologische experts, hebben een belangrijk nieuw inzicht verschaft in de vroege landbouwsamenlevingen in Vlaanderen. De site bevat resten van minimaal één, mogelijk zelfs twee gebouwplattegronden, omringd door verschillende kuilen.

Deze vondst is van groot belang, omdat nederzettingen uit deze periode in Vlaanderen zeer zeldzaam zijn. Vaak gaat het om losse vondsten zonder context, maar de huidige ontdekking biedt een meer gedetailleerd beeld van de leefwijze en structuren van de mensen die in het laatneolithicum in deze regio woonden. Dit nieuws lokte dan ook veel nieuwsgierige, waaronder de nationale pers.

De vondsten werden verder onderzocht en gedocumenteerd om een beter beeld te krijgen van het leven in het laatneolithicum in deze regio en de restanten werden gedoneerd aan het Regionaal Archeologisch Museum in Maaseik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?

Bekijk alle resultaten